Register

A password will be e-mailed to you.
[adrotate group="1"]

עוד שלושה אימונים נשארו לאופן 2016. חלק ניכר מהתחרות הוא צילום האימונים בכדי שיהיה ניתן להגישם אחר-כך לתחרויות המשך אחרות (RFA, משחקי הקרוספיט). רק שהשלב הזה נוטה להיות זוועה להרבה אנשים ומשתבש לא מעט עקב לחץ ושלל מאורעות לא צפויים. אם אתם בונים על להתחרות בפורמט כלשהו, או סתם רוצים לצלם את האימון שלכם, קבלו כמה טיפים שיעשו לכם את החיים קלים יותר.

מי צריך לצלם סרטון?

האלה שצריכים לצלם סרטון הם אתלטים עם שאיפות תחרויות לארץ או לחו"ל. כשבארץ מדובר ב-RFA ובחו"ל מדובר במשחקי הקרוספיט ובמוקדמות (רלוונטי לפחות מאחוז מהאתלטים בארץ נכון לעכשיו). במידה ואתם בונים על ה-RFA (התרחיש היותר סביר) – דאגו לצלם את האימונים שלכם. אתם לא חייבים להגיש אותם באתר משחקי הקרוספיט אבל הם כן צריכים להיות שם לקראת התחרות עצמה. שימו לב שאתם צריכים שיהיה נוכח בסרטון אדם כלשהו שיבדוק את החזרות שלכם ויוודא איכות.

סיבות אחרות לצלם: סתם בא לכם לראות כיצד שופט רשמי ידרג תכם מבחינת איכות חזרות. יש אופציה להגיש סרטון בלי בעיה באתר משחקי הקרוספיט שיקבל דירוג משופט. דאגו שיהיה איתכם בפריים מישהו שיוודא איכות חזרות (לא חייב להיות שופט מוסמך).

1. השיגו מכשירי גיבוי

חוץ מהמכשיר העיקרי שלכם, דאגו למכשיר גיבוי נוסף כלשהו. טאבלט, לפטופ עם מצלמה, מצלמה נוספת, פלאפון. העיקר שיהיה עוד מכשיר שירוץ (מזווית סבירה) בעת הצילום שלכם. מונע המון עוגמת נפש.

2. וודאו שכרטיסי הזיכרון שלכם ריקים

לפני הצילומים, עשו סריקה מהירה ובדקו את כרטיסי הזיכרון של המכשירים שלכם. מחקו טייקים שלא יצאו טוב או העבירו אימונים שנגמרו כבר ללפטופ ובכך פנו מקום.

3. העזרו ב-WODProof

אפליקציה חדשה שהיא שימושית במיוחד לאופן אבל גם לאימונים השוטפים. Wodproof מאפשרת לכם לשים שעון אימון מאוד נוח עם כל הפונקציות שאתם צריכים – טיימר לאימוני Tabata, EMOM, AMRAP ו-For Time. עוד אופציה נחמדה בטיימר היא לספור חזרות – כשהקשה על המסך תמנה לכם חזרה או סיבוב (מצוין לאימונים שלוקחים לכם את החמצן).

הדובדבן שבקצפת – האופציה לצלם את הסרטון שלכם עם טיימר על הסרטון עצמו ושמכם. ברגע שתתחילו לצלם, יש לכם זמן להציג את עצמכם, משקלים, ציוד, שופט וסביבת העבודה. לאחר מכן בלחיצה על כפתור בצורת השעון, הטיימר יחל לרוץ ולמעשה תתחילו את האימון. בסוף האימון, בלחיצה נוספת עליו, ניתן לעצור את הטיימר בכדי להציג דברים נוספים במידה ויש צורך. כאשר נרצה לסיים נלחץ על "Stop" כדי לסיים את הסרטון באופן סופי ולשמור אותו. משם אפשר בצורה מיידית להעלות את הסרטון בקלילות ל-YouTube.

כעת האפליקציה זמינה במלואה (פונקציית טיימר וצילום) עבור ה-iOS וזמינה בצורה חלקית גם לאנדרואיד (כרגע זמינה רק בתצורת טיימר).

להורדה עבור מכשירי iOS (אפל)

להורדה עבור מכשירי אנדרואיד

4. הבינו מה בדיוק נדרש מכם

לכל אימון יש סייגים וחוקים. לדוגמה ב-14.1 היה שילוב של Double Unders ו-Ground to Overhead. המון אנשים למדו מהסרטון הדגמה ומההכרזה ובחרו לעשות את האימון ב-Power Snatch, בזמן שזה היה חוקי לעשות Clean & Jerk – יותר קל לחלק מהאנשים.

באותה מידה אתם צריכים להיות מודעים לכל פרט קטן בסרטון הכרזה ולבדוק שאתם לא מפרים חוק כלשהו או לא מבצעים סטנדרט כהלכה. תהיו אובססיביים לגבי זה. כך ייחסך לכם המון כאב ראש. לדוגמה ב-16.1 מתחרים השתמשו בפלטות קטנות – המוט אמנם היה במשקל זהה אבל בגובה נמוך יותר מה שהקל על ברפיז מעל המוט, דהיינו לא חוקי. אל תנסו לעגל פינות. זה לא ישתלם לכם.

5. טיימר וזוויות צילום

שני אלמנטים חשובים עד אין-ערך. אתם חיבים לדאוג להריץ טיימר בסרטון, על צג של טאבלט או לפטופ כלשהו שלא יהיה מוסתר בעת הצילום. WODProof אגב, מכילה פיצ'ר שכאמור מאפשר להציג את זמן האימון על הוידיאו עצמו כך שאין צורך בטיימר נוסף. מבחינת זוויות – אתם צריכים לדאוג שהמצלמה תהיה ממוקמת כך שלא יהיה ספק לגבי מהימנות החזרות שלכם. דברים שכדאי לשים לב אליהם מבחינת זוויות צילום ותקינות חזרות:

  • בעת Box Jumps – לצלם מהצד כך שתהיה נעילה ברורה של האגן לאחר הקפיצה.
  • Burpees – נגיעה ברורה ברצפה, קפיצה לגובה שהוגדר.
  • Thrusters – שבירת מקביל, נעילת מרפקים.
  • Toes To Bar – במבט צידי, השופט ירצה לראות שהרגליים חוזרות אחור לאחר הנגיעה שלהן בבאר ועוברות את הקו שלו.
  • Split Jerks – שתי הרגליים חוזרות לאותו קו בעת נעילת החזרה. החזרה לא נחשבת אלא אם המרפקים ננעלו בתוספת חזרת הרגליים לאותו קו.

אלה קווים בסיסיים מאוד והשופט שלכם צריך להיות בקיא בכולם, אבל עדיין כדאי לתת אקסטרה דגש על אלה משום שהם מוסיפים לחזור בכל שנה.

haters-no-rep-crossfit

6. השיגו שופט שלא מפחד לפסול לכם חזרות

בלי טובות כי הן לא יעזרו לכם פה. השופט שלכם צריך לפסול לכם כל "Bro Rep" או חזרה שיכולה לסכן את המהימנות שכם. אל תשאירו מקום לספק!

חסר לכם שופט באופן כרוני? שלחו אותו לאתר הסמכת השופטים של קרוספיט. תחזירו לו 10$ אחר-כך.

7. פנו את סביבת העבודה שלכם

תדאגו להודיע לכולם שאתם מצלמים סרטון, הזיזו מכשירים לא נחוצים, הסירו שאריי גיר, נגבו זיעה שנשארה על המוט מהבן אדם שהייתה לפניכם וסלקו דליי גיר סוררים. בלי הפתעות!

8. השיגו חבר/ה לתחרות איתו/ה

תחרות עוזרת! השיגו מישהו שעובד בקצב דומה או גבוה יותר מכם קח שתהיה לכם דחיפה. אמנם קצת סובייקטיבי ויש אנשים שיעדיפו לעבוד לבד, אבל זה שימושי במיוחד לאימונים בהם אתם מגיעים בתחושה מעורת.

9. בצעו הרצה של האימון

נסו את האימון. מספיק סיבוב אחד או חלקיו בשביל לקבל קצת תחושה למה הולך לקרות. כדאי לכם לשים לב בעיקר לפייסינג הנדרש וליעילות המעבר בין התרגילים וכמובן למצלמה והאם היא מצליחה ללכוד אתכם בעת ביצוע כל התרגילים.

10. מצב טיסה

במהלך האימון אנחנו מניחים כי לא תרצו לענות לטלפונים משום שתלחמו על החיים שלכם. בלי מצב טיסה קיים סיכוי שמישהו יתקשר ויפסיק את הצילום וזהו סיכון שלא נרצה לקחת. נסו לדמיין את עצמכם באמצע אימון קשה מבינים שהלך לכם הסרטון. אז הודיעו לחבר/חברה/סבתא/דודה שאתם הולכים לתת בראש באופן ב-20 דקות הבאות ושלא תהיו זמינים ושימו את הפלאפון על מצב טיסה.

WODproof אגב כוללת תזכורת למצב טיסה, ממש לפני תחילת הצילום.

תגובות

יש לכם מה להוסיף?

X