Register

A password will be e-mailed to you.
[adrotate group="1"]

לפני מספר חודשים מגזינים מוכרים שיתפו את סיפורו של משה גריי (@crossfitrabbi באינסטגרם), רבי בקולג' האמריקאי הידוע דרתמות' (Darthmouth) ומנהל בית חב"ד בדרתמות'. משה החליט להיכנס לכושר וסחף איתו רבנים ורבניות דרך תכנית ייחודית שהקים עבורם. אז מה עומד מאחורי הסיפור המעניין של משה והאם יש חיבור אמיתי בין הספורט לדת? המשיכו לקרוא וגלו.

  • הראיון נערך באנגלית אך תורגם לעברית לנוחיותכם.

משה ואשתו הקימו את בית חב"ד בדרמות' קולג' לפני 12 שנים. הם עברו יחדיו עם בנם מנדל (12) ומאז גדלה משפחתם עם הולדתם של ארבעה ילדים נוספים. לייבה (בת 10, שבדיוק זכתה בתואר האתלטית של החודש במועדון עם פרונט סקוואט של 50 קילו), צבי יהודה (7), רחל לאה (5) ואלתא (בן שנה). הזוג עובד יחדיו עם סטודנטים בקולג' ומעניק להם מסגרת יהודית בגוון של חגיגת השבת, חגים, שיעורים, אירועים חברתיים וטיולים לישראל במסגרת פרויקט "תגלית" (Birthright).

הרבי יוסף קולק, אחד מהמתאמנים בתכנית

הרבי יוסף קולק, אחד מהרבנים-מתאמנים בתכנית

משה הגיע לכותרות בחודש ספטמבר עם הידיעה אודות התכנית כושר שפתח עבור רבנים ורבניות בקמפוס. 30 רבנים השתתפו בתכנית והגיעו להשיגים מדהימים ושיפרו אופן ניכר את הבריאות שלהם והכל בזכותו. סך-הכל הם השילו במצטבר 302 קילו. התכנית אגב, הוקמה לזכר בליין סטיינברג (ז"ל), סטודנט בקולג' שהיה קרוספיטר מושבע שנפטר בגיל 20 בהיותו סטודנט.

"אנחנו הולכים לעשות קרוספיט, שמעת על זה אי פעם?"

משה מספר על הדרך שבה פגש את הספורט: "הלכתי למועדון הכושר המקומי משום שהיה לי כולסטרול גבוה והרופא אמר שאני צריך להתחיל להתאמן. כשהתחלתי היה לי איזושהי שאיפה להיות אצן ולרוץ מרתונים. תודה לאל שזה לא קרה! אם הייתי הולך בדרך הזו הייתי שוקל 60 ק"ג (על גובה של 1.78). כשהצטרפתי למועדון היה לי יועץ כושר, שהמליץ לי מאוד לשכור מאמן אישי. ובהתאם החלתי להתאמן עם גארי לוקרן. ממש בפעם הראשונה שבה נפגשנו הוא אמר: 'אנחנו הולכים לעשות קרוספיט, שמעת על זה אי פעם?'".

"אמרתי לו שלא שמעתי על זה אף פעם ושמצידי אני מוכן לעשות בלט במידה ויחליט שזה מה שטוב בשבילי. למען האמת באותו רגע הידע שלי על עולם הכושר שאף לאפס ואני מתכוון לזה. לא עשיתי שום דבר מעבר למשחקי ספורט; מעולם לא עשיתי בנצ' פרס ובטח שלא ידעתי מה זה קלין אנד ג'רק. אז סמכתי על המאמן שלי ב-100% בתהליך. הוא היה המומחה ואני הייתי הבור – כי במאמץ מיוחד שכזה צריכים להיות צנועים וענווים ולהכיר בחוסר ידע שלנו ולסמוך על המורה."

להתאהב בספורט

האימוני לא היו קלים למשה שכאמור לא הגיע מעולם הכושר: "אני כמעט ויתרתי כי זה היה פשוט כל-כך קשה וכאב מאוד. אבל היו שני רגעים מרכזיים שגרמו לי להבין שאני צריך את זה בחיים שלי ובעצם הביאו להתאהבות שלי בקרוספיט".

"בסשן השישי שלי בערך הוא (המאמן) ביקש ממני לבצע אתגר ברפיז שבו הייתי צריך לעשות 12 ברפיז בכל דקה, למשך שמונה דקות. עצרתי אחרי 27 ברפיז והקאתי לכל עבר. הייתי צריך שעה בכדי להתאושש בחדר ההלבשה. כשהגעתי הביתה הבנתי כמה אני לא בכושר וכמה שאני צריך לעשות שינוי מצד לצד בחיים שלי. הרגע השני היה כשהנפתי בפעם הראשונה 60 קילו, זה היה רגע קסום עבורי ומאז אני מאוהב בהנפות אולימפות".

רוחניות, יהדות וקרוספיט

"עבורי, קדושה היא למעשה השאיפה לחיים מלאי מטרה ותכלית, שבהם האדם מודע לכל פעולה ומבצע אותה פעולה בצורה נכונה ועם תכלית אמיתית. זו בדיוק הסיבה למה למצווה ביהודת יש כל כך הרבה סעיפים ודקויות, כשמדובר בלהתחבר לאלוהים, יש סדר מסוים הנחוץ לדברים שמאפשר לעשות אותם בצורה שתשיג את ההשפעה הכי גדולה". "תחשבו על זה ככה, כהקבלה לתרגיל ההנפה; כל הסעיפים ודקויות שאתם נדרשים לבצע במטרה להשלים הנפה נכונה? הרי שידוע לנו שאם דבר אחד מתבצע שלא כשורה, הרי שתכשלו וייתכן שזה אפילו יגרור השלכות אחרות, רעות ולא רצויות. כל דבר שאנחנו עושים בעת הביצוע של הנפה אולימפית נעשה עם תכלית אבסולוטית – אותו הדבר תקף לגבי חיים רוחניים בהם נבקש להתחבר לאל". כשנשא דברים מול הרבנים המתאמנים בתכנית הכושר, נתן עוד נקודת חיבור מעניינת על התורה וכושר: "מה שאנשים לא מבינים הוא זה שהיהדות והתורה שמים דגש חזק על לדאוג לגוף שלנו ולמתנות שאלוהי נתן לנו בעולם הזה. כרבנים ואנשי דת, אנחנו צריכים להוביל על-ידי מתן דוגמה". על אוכלוסיית האתלטים הדתיים בקרוספיט השיב: "אני לא בטוח שיש קשר ממשי. יש אמנם מספר קרוספיטרים דתיים במיוחד אבל אני לא בטוח שהם הגיעו לספורט לדוגמה בגלל הדת, הם יותר משתמשים בקרוספיט בתור פלטפורמה לקידום האמונות הדתיות שלהם, זה לא שונה משחקני פוטבול או כדורסל".

A photo posted by Moshe Gray (@crossfitrabbi) on

"ולסיום, 'Let's talk shop' – מהם השיאים האחרונים שלך?"

"Love to talk shop!".

"כמו שאמרתי קודם הנפות אולימפיות הן המקום בו אני מתמקד כרגע. הן פשוט יפות לצפייה וקשות ברמה הטכנית, כשכל דבר צריך להיות מושלם בשביל שההנפה תצליח. השיאים האחרונים שלי הם הנפה של 100 קילו וקלין של 133 קילו".

"המטרות הבאות שאני שואף להשיג לפני האופן הן הנפה של 110 קילו, קלין של 140 קילו וקלין אנד ג'רק ב-124 קילו. מבחינית מטקונים היעד הבא שלי הוא פראן במתחת ל-03:30 דקות. בפעם הראשונה שביצעתי את "פראן", אגב, לא הספקתי אפילו לסיים במכסת הזמן ונשאר לי עדיין הסביב של 9 החזרות. אחר-כך השגתי 08:40 דקות והאחרון הוא 04:50 שאני גאה בו מאוד".

"אבל, כקרוספיטרים אנחנו תמיד נרצה להשיג זמנים טובים יותר. אני מודה לכל המאמנים והאנשים שעודדו אותי לדרך הזו: אשתי חניה, הילדים שלי, הורי, המאמן הראשון שלי גארי לוקרן והמאמנים פירסון, רייג'ונה, ורהצ'ק, פרנס, רודריגז ולמעשה כולם ב-River Valley Club שבלבנון, ניו-המפשייר".

תגובות

יש לכם מה להוסיף?

X