Register

A password will be e-mailed to you.
[adrotate group="1"]

יום שישי האחרון סימן את השנה השלישית ברצף בה קהילת הקרוספיט הישראלית מתכנסת בקרוספיט פרדס חנה כרכור, על-מנת לקבוע מי הם בני הנוער בעלי הכושר הגופני הטוב ביותר בישראל. הנערים והנערות התמודדו עם ארבעה אימונים שונים ביום אחד, שבחנו את הכושר והכוח המנטלי שלהם כאחד.

המתחרים חולקו לשלוש קטגוריות השנה: בנים 16-17, 14-15 וקטגוריית בנות 16-17.

איוונט 1

For Time:

700m Sandbag Run

2km Row

 

התחרות נפתחה עם מקצה אירובי ברובו, שהתחיל בסחיבת שק חול למשך 700 מטרים. במקצה הבנים 16-17, זה היה ליאם אליהו מ-BlackFit שסיים ראשון, אחרי שגמע את המקצה ב-11 דקות ושש שניות. יוגב מלר מהזאבים, סיים כשלוש שניות אחריו וענוג שטורפר מקריית גת ירד מממכונת החתירה כארבע שניות אחריו.

במקצה הבנים 14-15, איתי חלפון מהזאבים ואריאל טרייגרמן מקרוספיט וייצמן סיימו שניהם את המקצה ב-11 דקות ו-24 שניות ולקחו שניהם את המקום הראשון. איילון בר גיל מיוקנעם, לקח את המקום השלישי כשסיים מיד אחרים ב-11 דקות ו-33 שניות. במקצה הבנות, גאיה צור מהזאבים סיימה ראשונה את המקצה ב-12 דקות ו-24 שניות. מריה סקיבנקו סיימה מיד אחריה ב-13 דקות ו-17 שניות. לי ישפה מקרוספיט משמרת סיימה אחריהן במקום השלישי תוך 13 דקות ו-37 שניות.

איוונט 2

 

Event 2a

In 6 Min, Perform 3 Attempts:

2 Position Clean (X6)       

Then:  

For time: 

20 Ground to Over the Shoulder Sandbag (52/35) 

  • * 4 Min Time Cap 

האיוונט השני הפגיש את המתחרים והמתחרות הצעירים מול הרמת משקולות סטייל קרוספיט – עם קלינים שהתחברו להם בטאצ' נד גו ופלטות שהתווספו למוט כל סיבוב. לאחר הקלינים הכבדים, נדרשו האתלטים לבצע 20 הרמות של שק חול אל מעבר לכתף. בחלק הראשון של האימון, יוגב מלר קבע את המשקל הכי כבד שהורם עם קלין של 123 קילו וזמן של שבע דקות ו-25 שניות שבהן גמע את הרמות שק החול.

גל כפרי מכפר סבא דלק אחריו, עם קלין של 107 קילו וסיום של החזרות הנותרות בשבע דקות ו-35 שניות. למקום השלישי הגיע ענוג שטורפר, עם קלין של 106 קילו וסיום בשבע דקות ו-47 שניות. במקצה ה-14-15, אריאל טרייגרמן הרים 90 קילוגרם בקלין בעוד שעמר למדן מקרוספיט משמרת סיים את החלק השני של האימון בזמן הכי מהיר במקצה, של שמונה דקות ו-40 שניות.

במקצה הבנות גאיה צור הרימה כ-85 קילו בקלין וסיימה את החלק השני של האימון בשבע דקות ו-40 שניות, כשגאיה גרנות מקרוספיט רוז ואלי ממהרת לצמצם את הפער ומסיימת את האימון עם קלין של 73 קילו וסיום של שמונה דקות ו-6 שניות. מריה סקיבנקו סיימה שלישית, אחרי ששברה שיא אישי כשהרימה 70 קילו בקלין וסיימה את החלק השני של האימון בשמונה דקות ו-17 שניות.

איוונט 3

For Max Reps in 2 Min:

9 Snatch (40/35/30)

9 Front Rack Lunges

Max Ring Muscleups

1 Min Rest, Then in 2 Min:

7 Snatch (50/40/35) 

7  Front Rack Lunges

Max Ring Muscleups

1 Min Rest, Then in 2 Min:

5 Snatch (60/45/40)

5 Front Rack Lunges

Max Ring Muscleups

ג'ימנסטיקה תחת לחץ מתגבר של הרמת משקולות. האימון השלישי שקדם לגמר היה "יוצר-חיץ" קלאסי שמבדיל בין מתחרים שהשתלטו על הסקילים לאלו שעדיין לא.

במקצה הבנים 16-17, יוגב מלר לקח את האימון עם סך כולל של 76 חזרות (מעל 30 מאסלאפים!). יאן סמארסקי מרוז ואלי וענוג שטורפר מקריית גת, שניהם ישבו במקום השני והשלישי בהתאמה, עם 67 ו-66 חזרות. במקצה הבנים 14-15, יותם גורן מקרוספיט הוד השרון לקח את המקום הראשון עם 69 חזרות. אהרון מנשה מקרוספיט השייטים ואילון בר גיל מקרוספיט יוקנעם, שניהם נכנסו למצב "תיקו" כשסיימו את האימון עם 64 חזרות סך-הכל.

במקצה הבנות, שעבור מרביתן תרגיל המאסלאפ הוא דבר יחסית זר, גאיה צור פתחה פער משמעותי עם 65 חזרות סך הכל. אחריה, מאיה רחמני מקרוספיט הראשונים ישבה עם 46 חזרות (4 מאסלאפים) וגאיה גרנות מרוז ואלי, עם 45 חזרות. "גאיה גרנות עשתה לפני הגמר מאסלאפ אחד", סיפר מארגן התחרות מושיקו גריף. "בגמר, היא עשתה שלושה".

גמר

For Time:

15 Wallball (15/10/8)
15 Medball Clean (20/15/10)
10 Sandbag Over & Burpee Box Jumps (Sandbag Weight: 65/55/40 Box: 75/65)
5/Arm DB Shoulder to Overhead (22/5/20/15)

5 Min Time Cap

אימון הגמר היה צ'יפר ספרינט מהיר ורע שבמסגרתו על המתחרים היה לרדת מ-5 דקות. במטרה לא להגביל את השתתפות המתחרים והמתחרות, לא היה ניפוי טרום גמר. יוגב מלר טרף את המקצה בשתי דקות ו-57 שניות. גל כפרי מקרוספיט כפר סבא וענוג שטורפר סיימו במקום השני והשלישי בהתאמה, תוך שלוש דקות ו-10 שניות, בעוד שענוג סיים שניה אחריו.

במקצה ה-14-15, יותם גורן מקרוספיט הוד השרון ואיילון בר גיל מקרוספיט יוקנעם סיימו בפער של שניה אחד מהשני; שיותם לוקח את המקום הראשון עם סיום תוך שלוש דקות ו-10 שניות. נדב שלזינגר מקרוספיט כפר סבא סיים אחריהם בשלוש דקות ו-21 שניות. במקצה הבנות, גאיה צור סיימה את האימון בשתי דקות ו-40 שניות, כשמריה סקיבנקו וגאיה גרנות דולקות אחריה. מריה סיימה את האימון בשלוש דקות ו-50 שניות וגאיה, כתשע שניות אחריה.

סופה של תקופה

עבור אלופי ה-Tomorrow's Athletes, יוגב מלר וגאיה צור, זו הייתה הפעם האחרונה שבה יוכלו להתחרות בתור בני נוער – גם בתחרות ה-Tomorrow's Athletes וגם במסגרת תחרויות רשמיות של קרוספיט. גאיה ויוגב שניהם החזיקו בתואר בשלוש שנים האחרונים וכידוע, העפילו לאחרונה למשחקי הקרוספיט. הם בוודאי יחסרו לנו בתחרות האתלטים של מחר, אבל כפי שזכינו לראות בשישי האחרון, יש דור חדש שבדרך לרשת את מקומם בקטגוריית בני הנוער בסצנת הקרוספיט הישראלית.

עתיד הקטגוריה

אם למדנו משהו מהתחרות בשישי, הוא שצריך להרחיב את מעגל בני הנוער המתאמנים בקרוספיט ומתחרים בו. עם ריבוי המועדונים המציעים תוכניות כמו "קרוספיט קידס" או "קרוספיט טינס" (לבני נוער), המצב נראה מבטיח, אבל זה נכון וראוי לראות את הספורט מתרחב גם ברמות הצעירות שלו יותר, במטרה לעודד מצוינות וותיקות בענף. מקצה הבנות השנה, מנה רק שבע מתחרות. היעדר כוח האדם במקצה הנשים מתחיל כבר מהנוער.

"הרבה מתחרים מקטגוריית 16-17 נערים ונערות סיימו את השתתפותם בתחרות נוער ועולים לקטגוריית הבוגרים, בואו נמשיך את המסורת עם כמות לא מובטלת של מתחרים וניתן עניין לתחרות יפה", מספר מושיקו. בנוגע להמשך התחרות, אמר מושיקו: "שנה הבאה הולך להיות מעניין יותר, עם אביזרים חדשים ומגניבים שישאירו אתם בלי אוויר".

נתראה בשנה הבאה!

 

תגובות

יש לכם מה להוסיף?

X